Heerlijk ontspannen aan de Maas

Cuijk bevindt zich in het Noordoosten van Brabant en is gelegen aan de Maas. Begrensd door de meanderende Maas aan de ene kant en de Peel aan de andere kant.  Een gebied dat wordt gekenmerkt door rust, ruimte, prachtige natuur, authenticiteit en gastvrijheid. Een gebied vol met ontmoetingen met onze natuur, cultuur, religie, watersport en historie.

Ontdek het Land van Cuijk

In dit gebied met eindeloze akkers, stuifduinen, uitgestrekte staatsbossen met heidevelden en de unieke Maasheggen liggen rustige dorpjes met her en der karakteristieke en fotogenieke langgevelboerderijen. Wie een heus vestingstadje wil bezoeken gaat naar Grave. Grote evenementen als de doortocht van de Wandelvierdaagse en de dag na de Tour worden afgewisseld met traditionele evenementen als de processie van de Boxmeerse Vaart en de Metworstrennen op het Vortumse Veld op carnavalsmaandag.

Land van Heerlijke Ontmoetingen

In het Land van Cuijk zijn de sporen van de geschiedenis zichtbaar en tastbaar; de Romeinse Heerbaan naar Maastricht kruiste bij Ceuclum ( Cuijk ) via een brug de Maas en tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft één van de felste veldslagen in het Land van Cuijk plaats gevonden in de Slag om Overloon. Dit verleden is vandaag de dag te “beleven” en bekijken in een aantal musea.

Volop wandel- en fietsmogelijkheden voor de echter natuurliefhebbers!

Wie van wandelen en fietsen houdt is in het Land van Cuijk aan het juiste adres. Door het gebied lopen uitgebreide wandel- en fietsroutes waar natuurliefhebbers volop kunnen genieten van de schitterende omgeving. Na een sportieve wandeling of fietstocht is het heerlijk vertoeven in de brasserie of op het terras.

Bron: VVV Land van Cuijk